KJØKKENHAGEN
Sommeren 2008.

Da er det ugjenkallelig slutt på sommeren, høsten har så smått vist seg frem med både vakre farger, "blæst" og et annet drag i lufta. Vi har nå avsluttet sesongen i kjøkkenhagen for i år, men har allerede lagt planer for neste sommer.

Av ulike årsaker kom vi sent i gang med arbeidet i vår, men synes resultatet ble godt allikevel.

De ulike barnegruppene har deltatt i å så salat, gulrot, sukkererter, reddiker, blomkarse og kornblomst. Frø på solsikker har vi og sådd.

Ut over sommeren har vi luket, vannet og gjødslet - samtidig som vi har fulgt med jordbærene og de andre bærene i hagen vår. Smaksprøver på halvmodne jordbær og "rosa" rips er det flere som har fått J.

Flotte, lilla stikkelsbær og noen lovende bringebærbusker har vi også fått plass til i kjøkkenhagen. Og rabarbrarota vår har vært større enn noen gang. Kattlabben fikk laget rabarbrasuppe og det var visst spennende å få smake.

 I sommer dukket det opp et problem i kjøkkenhagen som vi ikke har hatt tidligere. I kassen med jordbærplanter og salat har vi hatt besøk av ubudne gjester, og nå tror vel en del av dere at tobente har vært på "slang". Nei da, heldigvis ikke! Men vi er ikke så begeistret for de små brune sneglene som spiser opp jordbær og salat.


008

Så til neste sommer har vi en plan,,som vi håper vil fungere.Vi skal få kjøpt/laget lister i en slags u-form for å ha på utsiden av kassene slik at sneglene ikke kommer seg oppi. I tillegg skal vi bruke halm rundt plantene, for det skal visstnok ikke sneglene like. Vi får se.

 


Avslutningsvis vil vi oppfordre foreldre til å ta seg en titt i kjøkkenhagen når det står på sitt fineste, ja, ellers også selvfølgelig. Selv om det er gjerdet inn, er det lov å ta en titt J.

 Takk til alle foreldre som har gitt oss planter og stauder i sommer. Vi lover å ta godt vare på dem!


Ønsker dere alle en fortsatt fin høst.

 Miljørådet ved Solvangen Barnehage.

 

 

 

 

28.09.2007Besøk fra St.Petersburg
Torsdag 13. september 2007 fikk vi besøk av Anne Grete Glørstad og en representant fra Grønn Barneby i St. Petersburg

Les mer

13.11.2006Kjøkkenhagen vår
En liten oppsummering

Les mer